KUMMITUSLEHDET

23.10.2022

Somen puolella on jo ollut pientä vihjettä näistä kummituslehdistä ja tässä siis koko ohje tälle Halloween-aiheiselle askartelulle. Vielä ehtii mainiosti tehdä juhlia varten koristeita.

Kummituslehtiä varten tarvitsen vaahteranlehtiä (vielä löytyy ihan hyviä), valkoista, peittävää askartelumaalia, siveltimiä, huopakyniä (permanent) ja sakset.

Lehdet kannatta laittaa yön yli sanomalehtiarkkien väliin ja painoksi päälle kirjoja. Näin lehdet kuivuvat sopivasti ja suoristuvat.

Leikkaa lehtien varret irti. Maalaa lehdet. Voi olla, että lehdet tarvitsee maalata pariin kertaan, maalin peittävyydestä riippuen. Anna maalin kuivua kunnolla ja leikkaa sitten lehtien keskimmäinen sakara pyöreään muotoon (kummituksen pää). Lopuksi piirrä kummituksille silmät ja suu. Voit tehdä jokaiselle kummitukselle oman hassun, hauskan tai hassunpelottavan ilmeen.

Tässä askarteluvideo.

Todella helppo askarteluohje siis. Kummituslehtiä voi vaikka ripustaa seinälle kausivalojen kanssa tai tehdä lehdistä köynnöksen, jonka voi ripustaa koristeena sisälle tai ulos. Lehdet voivat olla ihan kiva lahjaideakin, vähän kuin Hallowen-kortti. Jos lehdet maalaa molemmilta puolilta, voi toiselle puolelle kirjoitta pienen tervehdyksen.

Muista myös ohje hauskanpelottaville muumiolyhdyille, joka löytyy myös täältä blogista https://www.hupilapset.com/l/hauskanpelottavat-muumiolyhdyt/ Näillä askartelukoristeilla saa jo kivasti Halloween-ilmettä kotiin ja niitä on kiva tehdä lasten kanssa.