HAUSKANPELOTTAVAT MUUMIOLYHDYT

26.10.2021


Vielä ehtii askarrella Haloween-viikonloppua varten! Nämä hauskanpelottavat muumiolyhdyt ovat helppoja ja nopeita tehdä ja ovat todella vaikuttavan näköisiä syksyn pimenevissä illoissa. Jos ei siis ole aikaa, mahdollisuutta tai vain intoa alkaa kaivertaa kurpitsalyhtyjä, ajaa muumiolyhty asian vallan mainiosti - ja huomattavasti vaivattomammin.

Tämä askartelu sopii kaikenikäisille lapsille, joilla on taitoja työskennellä liiman ja teipin kanssa.


Muumiolyhtyjä varten tarvitset tyhjiä lasipurkkeja, askartelusilmiä, liimaa ja peittävää teippiä, esim. washi-teippiä, sähköteippiä tai vaikka maalarinteippiä.

Yleensä kotoa löytyy tyhjiä lasipurkkeja. Niitä pestään jä säilytetään kaapissa odottamaan kenties sitä, että joskus tehdään hilloa (eikä koskaan tehdä...). Jos tyhjiä purkkeja ei löydy, kenties jääkaapissa on joitain vajaita purkkeja oliiveja tai suolakurkkuja, jotka vihdoinkin kannattaa tyhjentää ja ottaa purkit käyttöön. Silmiä myydään kaikissa hyvin varustelluissa askartelukaupoissa ja liimaksi käy hyvin mikä vain yleisliima. Maalarinteippiä ja sähköteippiä saa kaikista remonttitarvikkeita myyvistä liikkeistä. Tähän askarteluun käytettiin valkoista washi-teippiä. jota saa esim. Mujista (https://www.muji.eu/pages/online.asp?PID=8694). Liimaa ensin silmät paikoilleen. Laita tippa liimaa silmän takapuolelle. Jos liima on kovin juoksevaa, anna sen hetken kuivahtaa. Asettele haluamallesi korkeudelle lasipurkin pinnalle.Kieputa teippiä lasipurkin ympärille. Voit aloittaa purkin kaulasta ja kiertää teippiä spiraalina ylhäältä alas ja taas alhaalta ylös. Teippi saa asettua aika sattumanvaraisesti purkin pinnalle ja paljaitakin kohtia saa jäädä näkyviin. Valo siivilöityy hienosti vähän epämääräisemmin asetellun teippauksen läpi ja muumioefekti tulee paremmin esille. Nyt ei tavoitella täydellisen tasaista lopputulosta.Tekemällä useamman lyhdyn eri kokoisista lasipurkeista, saat kivannäköisen kokonaisuuden. Valona lyhtyihin voi käyttää turvallisia led-tuikkuja mutta toki voi käyttää perinteistä tuikkuja myös. Lyhtyjä voi polttaa niin ulkona kuin sisällä.

Hauskaa Halloweenia kaikille!